children of men

بچه مردم*

روایت فیلم بچه مردم در آینده‌ای دور اتفاق می‌افتد. در اثر حوادثی زنان دچار سقط جنین می‌شوند. به ما نمی‌گویند که چه حوادثی رخ داده که این اتفاق می‌افتد. ولی شاید حوادث بسیار بدتری هم اتفاق افتاده باشد و باز هم کسی به ما نمی‌گوید.

هجده سال است فرد جدیدی به این دنیا اضافه نشده است.

داستان در انگلیس روایت می‌شود، جایی که رفاه نسبی برای افراد وجود دارد و پناهجوها از هر طرف سعی در ورود به شهر و زندگی در آنجا دارند.

در این بین اتفاقاتی می‌افتد. جوان ترین فرد کره زمین (که حالا دیگر با او مانند سلبریتی ها برخورد می‌شود) هجده ساله است که در خیابان به او شلیک می‌شود. کشته می‌شود و دوباره جوان ترین انسان کره زمین دختری ۲۰ ساله می‌شود.

جهان در یک هرج و مرج اساسی است. وضع هیچ چیز خوب نیست. پناهندگانی که به انگلیس می‌آیند به مانند برده با آن‌ها برخورد می‌شود. شخصیت اصلی به واسطه رابطه‌ای که دارد قبول میکند که پناهجویی را از مرز رد کند و وارد محدوده امن شهر کند.

همه چیز در فیلم رنگ و بوی معمولی بودن دارد تا آنجا که ناگهان روند کند فیلم شدت میگیرد. حوادث یکی پس از دیگری بر سر روی بیننده هوار می‌شود. رهبر گروه شورشی ها و عشق دیرینه شخصیت اصلی کشته می‌شود. البته بعد متوجه می‌شویم که او را از قصد کشته اند. او را می‌شکند تا رهبر گروه عوض شده و جنگ راه بیاندازند.

پناهجوی مورد نظر زنی حامله است. اتفاق نادری که در هجده سال گذشته بی سابقه بوده است.

همه چیز در هم گره میخورد. شخصیت اصلی به او کمک میکند فرار کند. در حین فرار زن زایمان میکند. دختری به دنیا می‌آورد.

نقطه عطف بچه مردم

نقطه عطف فیلم همانجایی است که کودک در آغوش مادرش است. گریه میکند. سربازان و شورشیان جنگ را رها می‌کنند تا به کودک تازه متولد شده نگاه کنند. همان نگاهی را در چشم مردان مسلح می‌بینم که احتمالاً هنگام به دنیا آمدن عیسی مردم دیده اند.

کارگردان به چه زیبایی توانسته تولد یک نوزاد را باعث بوجود آمدن آرامش هرچند اندک در این دنیای از دست رفته نشان دهد. برای سی ثانیه بیننده مبهوت به دنیا آمدن نوزادی می‌شود و آرامشی که در پس آن وجود دارد.

ولی این آرامش دیری نمی پاید. فیلم بلافاصله به ما یادآوری میکند که انسان‌ها شاید با دیدن یک معجزه اسلحه های خود را پایین بیاورند. ولی هرگز دست از جنگ نمی‌کشند.

دوباره درگیری‌ها آغاز می‌شود و آن‌ها سوار بر قایقی می‌شوند که قرار است آن‌ها را به سرانجام خوشی برساند.

آیا موفق می‌شوند خود را نجات دهند؟

آن هم در در دنیایی که سراسر خاکستری است؟

برای پیدا کردن پاسخ این سؤالات فیلم بچه مردم (children of men) را ببینید.

*: شاید ترجمه کردن نام فیلم به بچه مردم دقیق نباشد، ولی به دلیل یادآوری شوخی‌ای که با نام فیلم میکردیم نام مطلب را بچه مردم گذاشته‌ام.

8 دیدگاه دربارهٔ «بچه مردم*»

    1. درود ماریا عزیز و گرامی
      لطف دارید شما. بیشتر احساسم رو در موردش نوشتم تحلیلی در کار نبود
      مرسی که خوندین

  1. سلام
    ممنونم. فیلم را دیدم و خیلی هم پرمعنی بود. شماهم بسیار زیبا بیان کرده بودید ….

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *