انسان آزاری به جای حیوان آزاری در هالیوود

مقدمه

اگر شما نیز همانند من فیلم‌های آمریکایی و هالیوودی را دنبال کنید با من هم عقیده هستید که حیوان آزاری در هالیوود جایی ندارد.

حیوان آزاری یا هرگونه صدمه رساندن به حیوانات در فیلم‌های هالیوودی به مانند یک خط قرمز است. یعنی همانند صدمه‌زدن به کودکان یا ارتباط جنسی با آن‌ها به کل مردود است. البته در مورد وجود قانون در این رابطه اطلاعی ندارم ولی اطمینان دارم که در صورت استفاده هر کارگردانی از چنین صحنه‌هایی، آن کارگردان برای همیشه مورد غضب روزنامه‌ها و بینندگان قرار خواهد گرفت.

روایت من از فیلم آلیتا

فیلم Alita battle angel یکی از فیلم‌های زیبا و خوش‌ساخت در سبک سایبرپانک است. که قبلا در مورد این سبک صحبت کرده‌ایم.

دیروز که در حال تماشای فیلم بودم به صحنه ای برخورد کردم که سگ کوچکی در برابر شخصیت منفی فیلم می‌ایستد. ولی شخصیت منفی به او حمله کرده و او را از پای در می‌آورد.

البته در این صحنه هیچ‌گاه کشته شدن سگ به تصویر کشیده نشد. احتمالاً برای فرار از لشکریان حامی حقوق حیوانات این کار انجام شده است. کاملاً مشخص است که ابتدا بنا بوده این صحنه نمایش داده شود. اما در مرحله تدوین این صحنه حذف شده است. میتوان گفت که این صحنه‌ سانسور شده است.

طرح سؤال

ولی دلیل اصلی هنوز برای من نامشخص است. آن هنگامی که شخصیت بد فیلم به مرد درون کافه حمله می‌کند و سوراخ بزرگی در سینه‌اش ایجاد می‌کند؛ حامی حقوق انسان‌ها کجا هستند که بیایند و اعتراض کنند؟

فکر می‌کنم حتی با نشان دادن این صحنه‌ می‌توان نشان داد که آزار رساندن و کشتن حیوانات چقدر می‌تواند آزاردهنده باشد. و همین امر خود می‌تواند عاملی برای جلوگیری باشد.

البته در ادامه تحقیقاتم در مورد این فیلم متوجه شدم وب‌سایتی وجود دارد که فیلم‌هایی که کشته شدن سگ‌ها در آن‌ها وجود دارد شناسایی می‌کند و به دیگران در این مورد اطلاع رسانی می‌کند.

به عبارتی در این وب‌سایت فیلم‌هایی که حاوی صحنه‌های خشونت علیه حیوانات و به‌خصوص سگ‌ها هستند را معرفی می‌کند. تا در صورت حساسیت زیاد آن فیلم‌ها را تماشا نکنید.

نتیجه‌گیری

هنوز در عجبم که چرا این حساسیت در مورد مسائل دیگر وجود ندارد. در جهان جنبش‌هایی شکل گرفته که قابل تقدیر هستند. مانند جنبش سیاه‌پوستان، برابری حقوق زن و مرد و یا حامیان محیط زیست و حیوانات.

من برای تمام این جنبش‌ها احترام قائل هستم و معتقدم کار درستی انجام می‌شود. ولی به شرطی که خواستار تساوی باشند. جنبش رنگین‌پوستان تا زمانی محترم است و قابل تقدیر، که خواستار تساوی در میان تمام افراد دنیا بدون در نظر گرفتن رنگ آن‌ها باشد.

فکر می‌کنم همه برای تساوی می‌جنگیم. تساوی مرد و زن، حیوان و انسان، سفید و سیاه. پس می‌توان گفت تا زمانی که با بعضی مسائل برخورد می‌شود و با بعضی‌ها برخوردی صورت نمی‌گیرد، همیشه این مساله می‌تواند عجیب و نامطمئن باشد. یعنی همینقدر که بر روی آزار رساندن به حیوانات در فیلم‌ها حساسیت وجود دارد آیا بر روی آزار رساندن به انسان‌ها نیز حساسیت هست؟

شما در مورد حیوان آزاری در هالیوود چه فکر می‌کنید؟ در بخش کامنت‌ها با ما در میان بگذارید.

4 دیدگاه دربارهٔ «انسان آزاری به جای حیوان آزاری در هالیوود»

  1. خیلی وقت پیش توی ویرگول داستان کوتاهی نوشتم که درش از کلمه ی (سگ ولگرد) استفاده کردم.
    دوستی کامنت گذاشت که «داستان خوبی بود. اما بهتر از به جای سگ ولگرد بنویسید سگ بی خانمان یا اگر می خواهید حالت طنز داشته باشد بنویسید سگ جهانگرد!»
    بعضی ها آنقدر غرق باورهای صحیحشان می شوند که آن باور در چشم دیگران مسخره می شود.

    1. درود بر شما دوست عزیز
      چه جمله زیبایی گفتید
      «بعضی ها آنقدر غرق باورهای صحیحشان می شوند که آن باور در چشم دیگران مسخره می شود.»

  2. نوشتهٔ زیبا و تامل‌برانگیزی بود. شاید دلیل این حساسیت بیشتر نسبت به حیوانات این باشد که ابزارهای ما برای اعتراض به نقض حقوقشان را ندارند. و یا علت اینکه مرگ انسان به راحتی نمایش داده می‌شود اما مرگ حیوان نه، این باشد که ما موجودی از جنس خودمان و با قدرت‌های خودمان را در فیلم‌های خودمان می‌کشیم نه موجودی بیگانه با زبان و توانایی‌های ما.
    ولی در عین حال، حرفهایی که زدم صرفا برای توجیه این رفتار بود. 🙂 شخصا با این متن عمیقأ به فکر فرو رفتم. خصوصا که در رابطه با تندروی برخی اقلیت‌ها در دفاع از حقوقشان با شما هم عقیده هستم.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *