نویسندگی آسان در ۲۵ دقیقه

روزی که تصمیم گرفتم نویسندگی را شروع کنم، به دنبال کلاس نویسندگی کوتاه و موثری بودم که قبل از شروع حرکت مسیر را برایم روشن کند.

بعدها متوجه شدم که نیاز است در این مورد حرکتی انجام شود. پس تصمیم گرفتم این دوره را بسازم. یک دوره بیست و پنج دقیقه‌ای و کوتاه که شما را برای شروع در مسیر نویسندگی یاری میدهد.

فقط با بیست و پنج دقیقه میتوان مسیر خود را به درستی پیدا کرد. اما برای شروع مسیر، هنوز برای ما سؤالات زیادی وجود دارد. بیایید به چند سؤال اساسی پاسخ دهیم.

پاسخ به چند سوال مهم

سؤال اول:

نویسندگی چطور می‌تواند به ما کمک کند تا درآمد بیشتری داشته باشیم؟

جواب: نویسندگی علاوه بر اینکه به خودی خود شغل محسوب می‌شود و می‌تواند درآمدزا باشند راهی برای رشد شخصیتی است. کسانی که در این راه قدم می‌گذارند یاد می‌گیرند با موانع درونی خودشان روبرو شوند. با آن‌ها کنار بیایند و ترس‌ها و تردیدهایشان را کنار بگذارند و به خودشان باور داشته باشند.

از همان هنگامی که شروع به نوشتن می‌کنید فرشتگان الهام دور شما می‌گردند و بهترین‌ها را پیش روی شما می‌گذارند. زمانی که نوشتن را آغاز می‌کنید روح شما جلا داده می‌شود.

زمانی که اولین نوشته خود را ارائه می‌دهید کائنات و آسمان‌ها برای شما جشن می‌گیرند. از همه مهم‌تر روح شما این شادی و شور را می‌فهمد و برای خوشحال خواهد بود.

هنگامی که نوشتن را آغاز می‌کنید به آدم بهتری تبدیل می‌شوید که علاوه بر ایجاد درآمد در مسیر نویسندگی می‌توانید در رشته‌های دیگر نیز درآمد قابل توجهی داشته باشید.

سؤال دوم:

یادگیری نویسندگی چطور می‌تواند باعث جلوگیری از هدررفتن عمر ما شود؟

جواب: یکی از پایه‌های نویسندگی مطالعه مفید و موثر است. همانطور که احتمالاً می‌دانید ابزار یک نویسنده خواندن و نوشتن است. با خواندن است که میتوانید از محیط پیرامون درک بهتری داشته باشید.

هیچ کاری مهم‌تری و والاتر از مطالعه نیست. هنگامی که با خواندن آشتی کنید و لحظات خود را در کتاب‌ها غرق می‌کنید دیگر اجازه نخواهید داد مسائل بیهوده وقت شما را هدر دهد.

سؤال سوم:

نویسندگی چطور کمک می‌کند که بیشتر صرفه‌جویی و پس انداز کنیم؟

جواب: در نویسندگی ابزار بسیار مهمی به نام آزادنویسی وجود دارد. بعضی‌ها به آن قلم‌تراپی هم می‌گویند چون بوسیله نوشتن می‌توانیم به افکار لحظه‌ای خودمان دسترسی پیدا کنیم و آن‌ها را تجزیه و تحلیل کنیم. من همیشه قبل از اینکه تصمیم مهمی بگیرم درمورد آن می‌نویسم.

نوشتن در مورد موضوعات باعث می‌شود که بتوانم بهتر تصمیم بگیرم. به این فکر کنید اگر بتوانید در سخت‌ترین لحظات بهترین تصمیم را بگیرید چقدر می‌توان از هدررفت منابع و یا از اعمال هزینه‌های اضافی جلوگیری کرد.

همانطور که نوشتن به بهتر شدن روح ما کمک می‌کند میتواند شرایط مالی ما را هم بهبود ببخشد.

سؤال چهارم:

نویسندگی چگونه می‌تواند به ما کمک کند که زندگی آسان‌تری داشته باشیم؟

جواب: تصور کنید شخصی هستید که بوسیله نوشتن روزانه توانسته‌اید ‌مقاومت‌‌ درونی‌ خود را کنترل کنید. در این صورت میتوانید به هر جایگاهی که علاقه دارید برسید و بهترین ها را در زندگی خود به دست آورید.

مقاومت درونی همان عاملی است که ما را از رسیدن به خواسته‌هایمان دور می‌کند. اگر شما بتوانید به این مقاومت غلبه کنید ظفرمند و پیروز خواهید بود. کافی است به این توجه کنید تمام کسانی که به موفقیت رسیده‌اند و میلیاردرهای خود ساخته یاد گرفته‌اند که چگونه در مقابل مقاومت ایستادگی کنند.

سؤال پنجم:

نویسندگی چطور می‌تواند از دردهای روحی و روانی ما کم کند؟

جواب: انسان‌ها خواه یا ناخواه بالاخره در زندگی با دردهای روحی و روانی مواجه می‌شوند و انسانی سعادتمند است که بتوانند بهتر با این دردها کنار بیاید. بوسیله آزادنویسی و قلم‌تراپی می‌توان به این مهم دست یافت. هنگامی که مشکلات خود را بر روی کاغذ می‌نویسید، متوجه می‌شوید آنچنان هم بزرگ و غیرقابل حل نیستند. در اکثر مواقع همان لحظه نیز برای آن‌ها جوابی پیدا خواهید کرد.

نوشتن بهترین پاسخ به دردهای روانی یا مشکلاتی است که در زندگی پیش می‌آید. با نوشتن هم به آرامش روحی می‌رسید و هم به راه حلی برای پایان دادن به مشکلات و دردهایتان پیدا خواهید کرد.

سؤال ششم:

نویسندگی چگونه می‌تواند باعث لذت شود؟

جواب: تصور کنید که پس از چند ماه کتاب شما تمام و منتشر شده است. به شما اطلاع می‌دهند که سردبیر یکی از معتبرترین روزنامه‌های کشور یادداشتی در مورد کتاب شما نوشته است. به این فکر کنید چه حالی پیدا می‌کنید. کتاب شما با اقبال عمومی مواجه شده و ترکانده است. و شما به این فکر می‌کنید که سالهایی که سخت تلاش کرده‌اید تا بهترین اثر خود را بنویسید اکنون به ثمر رسیده است. خبرنگاران برای مصاحبه با شما صف می‌کشند و طرفدارانی که به دنبال شما میگردند تا از شما امضا بگیرند. به ناگاه زندگی شما متحول شده است.

سؤال هفتم:

نویسندگی چگونه سلامتی جسمی ما را افزایش می‌دهد؟

جواب: می‌گویند عقل سالم در بدن سالم است. پس هنگامی که بدنی سالم باشد ذهن هم سالم می‌ماند. در نتیجه هنگامی که ذهنی سالم باشد بدن نیز سالم خواهد بود. ما با نوشتن و روزانه نویسی ذهنمان را تقویت می‌کنیم.

هنگامی که ذهنی سالم باشد به طور ناخودآگاه به سمت سلامت جسمانی نیز حرکت می‌کند و تلاش می‌کند که جسم سالم‌تری نیز داشته باشد.

سؤال هشتم:

نویسندگی چطور میتواند عشق و محبت بیشتری را در خانواده شما به ارمغان بیاورد؟

جواب: نویسندگان بهترین و جذابترین انسان‌ها برای عشق ورزیدن هستند. هنرمندان عشق را می‌فهمند و درک می‌کنند. اهمیت عشق ورزیدن به دیگران را می‌دانند. کسانی که معشوق هنرمندان باشند، مطمئن هستند که بهترین زندگی را دارند. برای اینکه کسی بتواند از عشق بنویسد باید عشق را خوب بلد باشد. برای اینکه کسی بتواند عشق را خوب بلد باشد باید بتواند در موردش بنویسد.

سؤال نهم:

نویسندگی چگونه جایگاه اجتماعی شما را تغییر می‌دهد؟

جواب: نویسندگی کار آسانی نیست. برای نویسنده شدن باید سال‌ها تلاش کرد. همچنین برای نویسنده خوب بودن باید سختی‌های زیادی کشید. فقط کسانی در این مسیر باقی می‌مانند که فرهنگ بالایی داشته باشند. درک کاملی از محیط اطراف داشته باشند و در اجتماع نقش خود را به نحو احسن انجام دهند. نویسندگان به خوبی زندگی را درک می‌کنند. و این درک بالا باعث می‌شود نگاه دیگران به آن‌ها تغییر کند و فرد قابل احترامی در جامعه باشند.

سؤال دهم‌:

نویسندگی چطور میتواند شما را فردی تحسین برانگیز کند؟

جواب: تصور کنید که در جمعی نشسته‌اید. در پس گفتگوها متوجه می‌شوید که فردی در آن جمع نویسنده است. پس نگاه شما به آن فرد تغییر پیدا می‌کند. از رفتار دیگران می‌توانید بفهمید که این شخص جایگاه اجتماعی بالایی دارد. فردی منطقی و بسیار هوشمند است. نویسندگان افرادی تیز و دقیق هستند. اگر جمع برایشان مفید باشد به بهترین شکل می درخشند.

آیا شما هم میخواهید همچین فردی باشید؟ و این ویژگی‌ها را داشته باشید؟

اگر جواب بله است پس در ادامه با ما همراه باشید.

جلسات دوره آموزشی:

نویسندگی مهارتی نیست که با یک روز یا دو روز مطالعه و خواندن حاصل شود. جنس نویسندگی از نوع هنر است. برای یادگیری هنر لازم است آن را درک کنید. بتوانید آن را بفهمید، با آن زندگی کنید و در نهایت بتوانید آن را درونی کنید. سپس در میان تراوشات هنرتان می‌توانید محصول هنری خود را نیز عرضه کرده و به نمایش عموم بگذارید.
پس در ادامه آموزش هایی که مطرح می شود جنبه اشنایی شما با نویسندگی را دارد و قرار نیست فقط با این اموزش نویسنده شوید. اما در عین حال این آموزش می‌تواند سکوی پرتاب فوق‌العاده‌ای برای شما برای قدم گذاشتن در مسیر تبدیل شدن به یک نویسنده باشد. پس با ما همراه باشید.

جلسه اول: شروع نوشتن و آزادنویسی

در این جلسه در مورد شروع نوشتن و ایجاد عادت نویسندگی در خودمان صحبت خواهیم کرد. چگونه شروع به نوشتن کنیم و در کنار مسائل دیگری که وجود دارد چگونه کار نویسندگی خودمان را دنبال کنیم. و ادامه دهیم.

جلسه دوم: صفحات صبحگاهی و جولیا کامرون

برای یک نویسنده شروع روز با نوشتن مهم‌ترین چیز است که این مساله با صفحات صبحگاهی تعریف شده است. برای یک نویسنده مهم‌ترین چیز این است که از فضای نوشتن خارج نشود و آزادنویسی روزانه و صفحات صبحگاهی دو ابزار مهمی هستند که نویسنده را در این فضا نگه می‌دارند.

 جلسه سوم: کتابخوانی و تنوع خوانش

همانطور که مشخص است برای اینکه در کاری حرفه‌ای باشید اول باید با مهم‌ترین نمونه‌ها آشنا شوید. ولی در خواندن کتاب نکاتی نهفته است. که شاید بهتر باشد در همین ابتدای کار در مورد آن‌ها بدانیم و آن‌ها را بفهمیم.

جلسه چهارم: اهمیت دفترچه یادداشت

دفترچه یادداشت برای نویسنده مانند شمشیر برای سامورایی است. همانطور که یک سامورایی یاد میگیرد چطور با شمشیرش رفتار کرده و از آن استفاده کند، برای یک نویسنده هم بسیار مهم است که بداند باید چطور با مهم‌ترین ابزاری که پیش رو دارد روبرو شود و از آن استفاده کند.

 جلسه پنجم: وبلاگ خود را راه‌اندازی کنید

اکنون نوبت آن است که نفس خود را در سینه حبس کنیم و شیرجه بلندی در دریای نویسندگی بزنیم. فقط برای اینکه بتوانیم با آن بهتر آشنا شویم. بتوانیم بهتر درک کنیم که نویسندگی چه چالش هایی می‌تواند به همراه داشته باشد و چگونه می‌تواند همه چیز را تغییر دهد. شاید نوبت آن است که فصل تازه‌ای در زندگیمان باز کنیم.

یک برنامه تمرینی ۳۵ روزه

مسلما هر آموزشی بدون تمرین و مرور آموخته‌ها با سرعت از ذهن ما رخت خواهد بست و دور خواهد شد. پس لازم است پس از گذراندن هر دوره آموزشی یک دوره برنامه تمرینی را نیز پشت سر بگذاریم. پس برای اینکه آموزش ۲۵ دقیقه ما موثر واقع شود پیشنهاد می‌شود که برنامه تمرینی زیر را با دقت زیاد و روزانه انجام دهید.

این دوره تمرینی بصورت پنج هفته تنظیم شده است که هدف آن آماده کردن هرچه بیشتر ما برای قدم گذاشتن در راه نویسنده حرفه‌ای شدن است. پس با ما همراه باشید.

برنامه هفته اول

در این هفته به سراغ یادگیری روزانه نوشتن می‌رویم. به این ترتیب که تمرینات این هفته لازم است تا آخر عمر انجام شوند. یعنی برای اینکه نویسنده ماهری شوید تمریناتی را بصورت روزانه باید در برنامه خود داشته باشید. مهم نیست چه اتفاقی می‌افتد و کجا هستید. نیاز است که هر روز این تمرینات را انجام دهید.

هفته اول – روز شنبه:
تمرین امروز بسیار ساده است. کافی است. پنج دقیقه آزادنویسی داشته باشید. پس ساعت خود را برای پنج دقیقه دیگر تنظیم کنید. موبایل خود را خاموش کنید.
سپس صفحه ورد را باز کنید و شروع به نوشتن کنید. و تا زمانی که زنگ ساعت به صدا در نیامده است متوقف نشوید. با نهایت سرعت بنویسید. بدون توجه به اینکه کیفیت نوشته شما به چه صورت خواهد بود.
اگر نوشتن با کامپیوتر برای شما دشوار است روی یک برگه کاغذ بنویسید. ولی دست خود را از روی کاغذ بر ندارید و متوقف نشوید.

هفته اول – روز یکشنبه:
دوباره پنج دقیقه آزادنویسی کنید. موضوع نوشتن کاملا آزاد است.

هفته اول – روز دوشنبه:
پنج دقیقه آزادنویسی کنید.
یک دفترچه یادداشت تهیه کنید.

هفته اول – روز سه‌شنبه:
پنج دقیقه آزادنویسی کنید.
یک صفحه درون دفترچه یادداشت خود آزادنویسی کنید.

هفته اول – روز چهارشنبه:
پنج دقیقه آزادنویسی کنید.
کتاب تا می‌توانی بنویس از ناتالی گلدبرگ را تهیه کنید.

هفته اول – روز پنج‌شنبه:
پنج دقیقه آزادنویسی کنید.
یک صفحه از کتاب «تا می‌توانی بنویس» را بخوانید و در مورد آن یک صفحه در دفترچه خود آزادنویسی کنید.

هفته اول – روز جمعه:
پنج دقیقه آزادنویسی کنید.
خواندن کتاب را ادامه دهید و در مورد حس و حال هفته گذشته خود آزادنویسی کنید.

برنامه هفته دوم

هفته دوم – روز شنبه:
نوشتن صفحات صبحگاهی را آغاز کنید.
در طول روز پنج دقیقه آزادنویسی کنید.

هفته دوم – روز یکشنبه:
نوشتن صفحات صبحگاهی را آغاز کنید.
در طول روز پنج دقیقه آزادنویسی کنید.

هفته دوم – روز دوشنبه:
نوشتن صفحات صبحگاهی را آغاز کنید.
در طول روز دو بار ۵ دقیقه آزادنویسی کنید.

هفته دوم – روز سه‌شنبه:
نوشتن صفحات صبحگاهی را آغاز کنید.
در طول روز دو بار ۵ دقیقه آزادنویسی کنید.

هفته دوم – روز چهارشنبه:
نوشتن صفحات صبحگاهی را آغاز کنید.
در طول دو بار ۵ دقیقه آزادنویسی کنید.

هفته دوم – روز پنج‌شنبه:
نوشتن صفحات صبحگاهی را آغاز کنید.
در طول روز دوبار ۵ دقیقه آزادنویسی کنید.
در مورد حس و حالتان از صفحات صبحگاهی بنویسید.

هفته دوم – روز جمعه:
صفحات صبحگاهی خود را بنویسید.
در طول روز هزار کلمه آزادنویسی کنید. این هزار کلمه را در نرم‌افزار ورد انجام دهید. در صورتی که هزار کلمه برای شما زیاد طول می‌کشد. آن را به ۲۵ دقیقه محدود کنید.
حس و حال هفته خود را در پایان روز در دفترچه یادداشت خود یادداشت کنید.

برنامه هفته سوم

هفته سوم – روز شنبه:
هنگامی که از خواب بیدار می‌شوید صفحات صبحگاهی بنویسید.
در طول روز یک نشست پنج دقیقه‌ای آنافورا بنویسید.
هنگام شب در دفترچه خود تجربه خود را در مورد آنافورا بنویسید.

هفته سوم – روز یکشنبه:
هنگامی که از خواب بیدار می‌شوید صفحات صبحگاهی بنویسید.
در طول روز یک نشست پنج دقیقه‌ای سوال نویسی کنید.
هنگام شب در دفترچه خود تجربه خود را در مورد سوال نویسی بنویسید.


هفته سوم – روز دوشنبه:
هنگامی که از خواب بیدار می‌شوید صفحات صبحگاهی بنویسید.
در طول روز دو نشست پنج دقیقه‌ای آزاد نویسی کنید.

هفته سوم – روز سه‌شنبه:
هنگامی که از خواب بیدار می‌شوید صفحات صبحگاهی بنویسید.
در طول روز یک نشست پنج دقیقه‌ای شعر بنویسید.
هنگام شب در دفترچه خود تجربه خود را در مورد شعر نویسی بنویسید.

هفته سوم – روز چهارشنبه:
هنگامی که از خواب بیدار می‌شوید صفحات صبحگاهی بنویسید.
در طول روز یک نشست پنج دقیقه‌ای سوال نویسی کنید.
هنگام شب در دفترچه خود احساس خود را در مورد سوال نویسی بنویسید.

هفته سوم – روز پنج‌شنبه:
هنگامی که از خواب بیدار می‌شوید صفحات صبحگاهی بنویسید.
در طول روز یک نشست پنج دقیقه‌ای آزاد نویسی کنید.
یک صفحه از روی کتاب «تا می‌توانی بنویس» رونویسی کنید.

هفته سوم – روز جمعه:
هنگامی که از خواب بیدار می‌شوید صفحات صبحگاهی بنویسید.
نیم ساعت به تنهایی پیاده روی کنید.
هنگام شب در دفترچه خود تجربه خود در مورد پیاده روی بنویسید.

این پست به زودی تکمیل می‌شود